Arkitektens beskrivelse

Av sivilarkitekt Dag Haraldsen, Børve & Borschenius

Lindemans Falkum ligger veldig fint til i byen. Beliggenheten er sentral, men samtidig landlig med flott tilknytning til Lundedalen.

Bebyggelsen er lagt rundt 2 tun syd på området og øst for Lindemans hjørne. De ligger nært til ved turvegen mellom Lundedalen og Falkum. Gangvegen innbyr til en rekke aktiviteter. Her går man tur og treffer både naboen og andre som trives i dette innbydende området.

Hvert tun dannes av 5 bygninger, 4 to-manns boliger og en enebolig. Inngangen til boligen er fra tunet hvor det ligger en carport, et overdekket inngangsparti og en bod for utstyr og sykkel. Inngangspartiet har vi fargesatt med individuelle glade farger for hver enkelt bolig. 

 På motsatt side av inngangen ligger en privat skjermet uteplass. Vi har lagt vekt på at hver bolig skal ha flere uteplasser med ulike solforhold slik at man skal ha glede av både morgensol og kveldssol. Spesielt boligene som er i 3 etasjer, vil ha 3 uteplasser, en i hver etasje, med ulik orientering i forhold til sol. 

Moderne og tidsriktige boliger med gode oppholdsrom, mange utemuligheter, fleksible bruksmåter av de ulike rommene og 3 etasjeplan hvor den øverste har en solrik takterrasse. Carport er delvis inntrukket i bygningen og resten er overdekket med en balkong. 

 Oppholdsrommet er boligens sentrale rom med et godt kjøkken, god plass til et stort spisebord og en lun sofakrok. I tillegg er det et oppholdsrom i 2.etasje hvor det er mulighet for å trekke seg tilbake med andre aktiviteter. 


Boligen har to bad romslige bad hvor et av dem er kombinert med vaskerom.

Adkomst til boligene med bil skjer fra Hans Holtas veg i nord via vegen til trinn 1 og videre inn i det enkelte tun.