Arkitektens beskrivelse

Av sivilarkitekt Dag Haraldsen, Børve & Borschenius

Lindemans Falkum ligger veldig fint til i Skien by. Beliggenheten er sentral, men samtidig landlig med tilknytning til Lundedalen. Vi ønsker å markere starten på byggeprosjektet med et flott bygg som er gitt navnet Lindemans hjørne. Byggets arkitektur er moderne og miljøriktig. Det samme er boformen med flotte leiligheter og en rekke gode fellesskapsløsninger. 

Med sine åtte etasjer i svingen på Lindemans gate, skiller Lindemans hjørne seg ut som prosjektets klart mest markante bygg. Et torg med en liten kafé ligger ved inngangen til bygget. Her starter også gangvegen til Lundedalen. Vegen innbyr til en rekke ulike aktiviteter. Her går man tur og treffer både naboen og andre som trives i dette innbydende området.

Leilighetene 

I 1. etasje ligger tre mindre leiligheter og fellesfunksjonene. Hjørnet mot torget rommer – i tillegg til kaféen – et gjestehybel for utleie og en fellesrom hvor det er mulig å organisere felles verkstedsutstyr og småmaskiner.

I de fire etasjene fra andre til femte ligger det tre leiligheter rundt et felles luftig og lyst trapperom. Leilighetene har gode oppholdsrom med store vindusfelt ut mot en solrik balkong.


Leiligheten på hjørnet mot sydvest har et oppholdsrom som er vinkelformet, slik at rommet deles i to soner og får lys inn fra både syd og vest. Leiligheten mot vest har oppholdsrom med to balkonger. På den ene fanges morgenlyset inn, på den andre kan kveldssola nytes.

Leiligheten mot sydøst har et fint langstrakt oppholdsrom, også dette med to balkonger. Morgensola kan nytes på den ene, mens utsikten sydover og til torget er flott fra den andre balkongen.

I sjette etasje ligger to lekre leiligheter, den ene med ekstra flotte utearealer.

Toppleiligheten er 157 m2 BRA over to etasjer (syvende og åttende) og inkluderer en fantastisk takterrasse. 

SE BILDEGALLERI

Enebolig og tre tomannsboliger

På den nordre delen av tomta ligger en moderne småhusbebyggelse langs Lindemans gate. Vi har modernisert rekkehuset ved å gi både eneboligen og tomannsboligene gode oppholdsrom, mange ute- muligheter både på terreng og på terrasse, fleksible bruksmåter for de ulike rommene og tre etasjeplan, hvor øverste plan har en solrik takterrasse.

Uteområdene

Uteområdene har gode kvaliteter med forhager og klart definerte områder. Vi bruker blomstrende trær og busker for å skape gode private, halvprivate og offentlige uterom.

Torget foran Lindemans hjørne danner en fin plass med adkomst til området. Torget rommer både lekeplass, uteservering og et idyllisk vannspeil.

Adkomst med bil skjer fra nord via små tilkomstveier inn i området.